חשבתי הרבה על מה שדיברנו בפגישתנו הקודמת,אמר ע', על נקודות האחיזה וזה לא מרפה ממני, זה הזכיר לי את הסיור לפולין בו השתתפתי לפני שנה, עדים במדים. היה קטע אחד ביער לופוחובה צעדנו כולנו, כל המשלחת אל מעבי היער לעבר בורות ההרגשה שם חיסלו ביום אחד את כל הקהילה היהודית שהייתה באזור.

תוך כדי ההליכה הטרידה אותי רק מחשבה אחת דמיינתי לעצמי אותי ואת המשפחה שלי צועדים בטור הארוך, עם כל הכפר וכל מה שמטריד אותי זה למי אני נותן קודם יד, שתי ידיים, שלושה ילדים, למי אני נותן יד קודם, לפתע מצאתי את עצמי מזיז את הידיים באופן לא רצוני וקופץ אותם בתנועה של אחיזת יד של משהו אחר, שתי ידיים שלושה ילדים, שתי ידיים שלושה ילדים
מאז המחשבה הזו לא עוזבת אותי כמו גם התנועה הזו של הידיים, אני מוצא את עצמי עושה אותה לא אחת וגם כאן במקרה הזה של נקודות האחיזה, החיבור הראשון, האסוציאציה הראשונה שלי הייתה אותו מסע במעבי יער לופוחובה וההבנה שאני נמצא בנקודה שהיא בלתי אפשרית מבחינתי, שתי ידיים שלושה ילדים.
איך זה מתקשר, שאלתי? אני מרגיש כמו במסע, אימתני, מפחיד, מסע שאני לא שולט בו על שום חלק שבו, אני לא מוביל את עצמי אלא מובל, מובל למקום שהוא לא טוב עבורי, מקום כואב, מקום שאני לא רוצה להיות בו בעיקר מקום מפחיד. הדבר היחיד שאני מבין במסע הזה הוא שיש כוח גדול הרבה יותר גדול ממני, שאני לא מסוגל להגדיר אותו אלא במילה אחת פחד, שהוא זה שמנהל אותי , את היומיום שלי, את המסע המטלטל הזה שאני נמצא בו עכשיו.
בתוך כל הסערה הזו יש רק משהו אחד שברור לי, לא משנה מה אני אעשה, אני נמצא כרגע בסיטואציה של שתי ידיים לשלושה ילדים, שזהו מצב בלתי אפשרי מבחינתי מצב שאני לא שולט בו על כלום אלא הוא שולט, מוליך אותי, מכריח אותי להיות במקום הזה של שתי ידיים לשלושה ילדים.
מאז השיחה האחרונה שלנו אני מוצא את עצמי מזיז את הידיים באופן בלתי רצוני , בדיוק כמו במסע ביער לופוחובה לצדדים בתנועה של אחיזת כף יד של משהו אחר, זה מטריף אותי.
אצלי בראש, אמרתי לע', מאז הפגישה האחרונה שלנו לא מפסיק להתנגן השיר של פורטיס וסחרוף, ניצוצות, זוכר אותו?
ואללה, נאורו לפתע עיניו של ע' אתה כל כך צודק ואוו זה ממש מדהים, ע' פנה למלצרית ביקש ממנה "את הרגיל שלנו" ושאל אותה אם הוא יכול לבקש שיר, לרגל יום ההולדת שלי שחל היום, מיותר לציין שלא היה לי יום הולדת אבל ע' כמו ע' בדרכו המיוחדת השיג את המטרה.
מספר שניות לאחר מכן התחיל להתנגן לו השיר ברקע, ע' ביקש מהמלצרית להגביר את העוצמה של השיר, "הוא כבר קצת מבוגר ולא שומע טוב זה מהטנקים", הצביע לעברי ומיד התחיל לשיר את השיר עם המון כאב. נראה כי הוא נכנס עמוק מאוד לתוך השיר ואם אני לא טועה ניתן היה לראות אפילו דמעות בזווית העין שלו.
השיא היה בקטע על הפחד: "הפחד מטפטף כמו רעל ונספג כמו נשיקה אני זה המלכודת שבוי בלא תקווה רוצה לפתוח דלת, נסגר ולא יוצא מנסה לברוח ותמיד, תמיד חוזר זה כמו מכת חשמל, וזה זורם ומעוות, את חוש הזמן לאן? אני הולך ומסתבך, ניצוצות של הבנה, שוב חולפים כמו סרט נע, כמו רוח סערה הם מקלפים עוד חלקים מהקליפה"

Comments