top of page

להאמין בעצמנו, שווה או לא?

תמונת הסופר/ת: צח בן שמואל - פיתוח אישיצח בן שמואל - פיתוח אישי

עודכן: 3 בינו׳ 2019

השחף המגביה עוף הוא המיטיב לראות - יש מי שקוראים לזה להאמין בעצמך


ניתנה בידך החירות להיות עצמך, עצמך האמיתי כאן ועכשיו, ודבר לא יוכל לעמוד בדרכך. עליך ללמוד לראות את השחף האמיתי, לראות את הטוב הצפון בכל אחד מן השחפים האחרים ולסייע להם לראות זאת בעצמם, זוהי משמעות האהבה בעיני.

אל תאמין במראית עיניך, כל שהן מראות לך הוא גבול בלבד, התבונן בכוח הבנתך, גלה את הדברים הידועים לך מכבר ומצא את הדרך לעוף, לאחר מכן תהיה נכון להתחיל בדבר הקשה, הנשגב והמשעשע מכול, נכון תהיה להתחיל לטוס מעלה וללמוד את משמעותם של טוב הלב והאהבה."

(השחף - ריצ'ארד באך)


 

לא אחת נקרות בדרכנו הזדמנויות שונות הקשורות בתחומים שונים, הזדמנויות עסקיות, חברתיות או אחרות. את חלקן אנו מאמצים בשתי ידיים ואת חלקם האחר אנו בוחרים שלא לאמץ או לעיתים אף לדחות, כל אחד מסיבותיו הוא.

ישנה הזדמנות אחת - ייחודית ומיוחדת מכולן, אותה חלקנו לא מזהים, לא מבינים, או אף בוחרים להתעלם ממנה במודע ולא לעשות איתה דבר. ישנם כאלו שחוששים ממנה ומהשקעה אותה היא דורשת, מדובר בהזדמנות להיות אנו עצמנו, ההזדמנות להיות כנים עם עצמנו להיות "עצמנו האמיתי".

אלו מאיתנו שזיהו את ההזדמנות הזו - "להיות אתה עצמך כאן ועכשיו", בחרו לאמץ אותה אל חיקם ולהוציא אותה מהכוח אל הפועל, ייגלו מספר דברים מדהימים על עצמם.

ראשית הם ייגלו שלהיות אני עצמי זה כוח. הם ייגלו שהם לוקחים לידיים את המושכות של חייהם, שלפתע שהם הופכים להיות אלו שמקבלים את ההחלטות עבור עצמם וחשוב לא פחות מכך ייגלו שהם הופכים להיות מודעים למשמעות ההחלטות אותם הם קיבלו עבור עצמם ולא פחות חשוב להיות מודעים למשמעות ההחלטות אותן הם בחרו במודע שלא לקבל.

בנוסף לכל אלו ייגלו אותם אנשים כי יש בהם כוחות רבים,להם הם לא היו מודעים עד כה ואשר אותם הם לא הביאו לידי ביטוי בחייהם בעיקר בשל העובדה שמה שהם ראו עד כה היה גבולות שהוצבו להם על ידי אנשים אחרים. כעת, הם ייגלו, יש בם את הכוח והיכולת לצעוד ברגל בטוחה ולחצות את הגבולות הללו אל האני העצמי שלהם, להביא את עצמם לידי ביטוי בצורה ובאופן שמעצימים אותם, שגורמים להם לזקוף קומה ובעיקר להאמין בעצמם וביכולתם.

בשלב זה כאשר אותם אנשים יאמינו בעצמם וביכולתם הם יחושו כי הם נכונים לצאת למסע החדש של חייהם, לגלות תגליות חדשות על עצמם ולהתחיל לבנות את חייהם האמיתיים כמו שהם רוצים ולא כמו שמצפים מהם, "להיות נכונים להתחיל לטוס מעלה להגביה עוף וללמוד את משמעותם של טוב הלב והאהבה כי אחרי הכל "השחף המגביהה עוף הוא המיטיב לראות"


留言


עקבו אחרי ברשת
  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram
לשכה לוגו מוסמך.jpg
רוצים להיפגש?
רוצים לשמור על קשר?

צח בן שמואל 

פיתוח אישי-לשים את עצמך במרכז

נייד: 053-3404206

מייל: benshmuelz@gmail.com

תודה רבה ההודעה נשלחה

© כל הזכויות שמורות לצח בן שמואל

bottom of page